Hlavní obsah

V Praze demonstrovali hasiči a policisté proti povinnému očkování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Před budovou ministerstva vnitra v Praze ve čtvrtek demonstrovali hasiči a policisté sdružení v odborové organizaci Pro Libertate. Důvodem demonstrace byl protest proti povinnému očkování.

Záznam: Demonstace před ministerstvem vnitraVideo: Novinky

 
Článek

Na místě se sešlo několik desítek členů hasičských, policejních a dalších sborů. V rukou měli transparenty s nápisem Chceme být slyšet a Odbory proti diskriminaci a povinnému očkování.

Na pochod Prahou se vydaly tisíce odpůrců covidových opatření

Domácí

„Jsem očkovaný dvěma dávkami, ale nechci třetí dávku, nebudu se očkovat látkou, která je neúčinná na virus, který již dávno zmutoval. Očkuji se pořád na zahraniční mise, takže nejsem žádný odmítač. Prodělal jsem těžkou formu covidu nedávno a mám tolik protilátek, že mi ani nebylo doporučováno si třetí dávku dávat,“ řekl Novinkám hasič a člen USAR týmu, jenž si nepřál být jmenován.

Jak doplnil, v práci po něm tvrdě vyžadují, aby se očkoval. Pokud vyhláška začne platit, bude se muset buď nakazit covidem, nebo skončit v práci. „Mám rodinu a čtyři děti,“ dodal.

Příslušníci Integrovaného záchranného systému vystoupili na demonstraci už v neděli v rámci protestu iniciativy Chcípl PES.

Rozhovor s předsedou Pro LibertateVideo: Novinky

Pro Libertate je sdružením právníků, kteří pracují na zrušení vyhlášky o povinném očkování pro vybrané profesní skupiny.

Foto: Aktu.cz

Protest hasičů a policistů proti povinnému očkování

Foto: Aktu.cz

Demonstranti se sešli před ministerstvem vnitra

Foto: Aktu.cz

Protest hasičů a policistů v Praze

Reklama

Výběr článků

Načítám