Hlavní obsah

V Lopeníku se rozloučili se sestrami, oběťmi tragédie při rallye

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lopeník
Aktualizováno

Srdceryvnou předehrou s rozloučením v rodném domě v Lopeníku začal v sobotu v poledne pohřeb sester Dulínkových, sedmileté Kláry a její osmnáctileté sestry Beaty. Byly mezi čtveřicí dívek, které minulou sobotu přišly o život po nárazu závodního vozu při rychlostní zkoušce rallye v Lopeníku.

Rozloučení se zesnulými sestrami v rodném doměVideo: Novinky

 
Článek

Rakve s těly zesnulých byly vystaveny na provizorním katafalku před domem v kopci nad obcí Lopeník, kde k tragédii došlo. Kromě rodiny byli na místě přátelé, kamarádi, sousedé.

Zazněly slovácké písničky, tklivá dechovka umocnila atmosféru smutku a bolesti.

Do odpolední jinak tiché vsi bily kostelní zvony. Po rozloučení u domu vůz s rakvemi cestou do kostela v sousední Březové projel i místem, kde k tragické nehodě přesně před týdnem došlo. Na místě hořel nespočet svící.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Místo tragické události

Po mši v kostele se smuteční průvod vydal na místní hřbitov, kde byly rakve uloženy do společného hrobu.

„Děkujeme za všechno krásné, co jsme s vámi prožili,“ loučily se s kamarádkami a spolužačkami děti ze školy v Bánově. „Vyrůstaly tady a zůstanou nesmazatelně zapsány v našich srdcích a vzpomínkách,“ řekl starosta obce Antonín Dulínek.

Tichou soustrast vyjádřily rodičům a sestrám zemřelých a dalším příbuzným v kostele i na hřbitově stovky lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám