Hlavní obsah

V Krkonoších už lyžovaly stovky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třistametrový úsek sjezdovky Anděl na vrcholu Černé hory u Janských Lázní navštívilo během soboty a neděle několik stovek lyžařů. Na svahu, který je jediným místem v Krkonoších, kde je možné lyžovat, leží přibližně 30 centimetrů technického sněhu.

Článek

S umělým zasněžováním během víkendu začaly také další skiareály v Krkonoších. Kdy však sezóna opravdu propukne, záleží ale na počasí.

Podle pracovnice skiareálu v Janských Lázních v sobotu lyžovalo na Černé hoře přibližně 450 lidí, v neděli jich přijela přibližně polovina. Vlekaři v Janských Lázních pokračují v zasněžování celé sjezdovky Anděl dlouhé 1400 metrů, v případě mrazivého počasí by mohla být připravena pro lyžaře ve středu nebo ve čtvrtek.

Sněhová děla naplnila sjezdovky 20 cm sněhu

Sněhová děla spustili například také vlekaři v Herlíkovicích na Trutnovsku, na sjezdových tratích je místy 20 centimetrů technického sněhu. "Inverzní charakter počasí nám dovolil zatím zasněžovat pouze spodní části sjezdovek. Monitorujeme klimatické podmínky a jsme v plné pohotovosti, abychom pokračovali v intenzivním zasněžování," uvedl Tomáš Čáslavský ze společnosti provozující vleky v Herlíkovicích. Vlekaři doufají, že sezonu zahájí příští víkend.

Vlekaři ve Špindlerově mlýně zatím sjezdovky uměle nezasněžují. Podle ředitele tamního skiareálu Jiřího Berana to neumožňuje počasí. "Stále věříme, že se ochladí a bude možné začít zasněžovat. Na Vánoce budou v provozu lanové dráhy ve Svatém Petru a na Medvědín. Kde bude možné lyžovat, záleží na počasí," uvedl.

V neděli ráno bylo na hřebenech Krkonoš asi 17 centimetrů sněhu, teploty se pohybovaly pod bodem mrazu. Podle předpovědi meteorologů by v pondělí mělo být v Královéhradeckém kraji oblačno až polojasno, na horách může sněžit. Denní teploty mohou vystoupat na čtyři stupně Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám