Hlavní obsah

V Karlových Varech dohodla koalici bývalá opozice bez ODS a ČSSD

Právo, vor
Karlovy Vary

V Karlových Varech se dohodly na koaliční vládě ve vedení města čtyři strany a hnutí, které byly v minulém volebním období v opozici vůči vládnoucí ODS s ČSSD. Těsná většina 20 mandátů z celkových 38 vznikla spojením vítězné Karlovarské občanské alternativy (KOA), Alternativy, TOP 09 a hnutí O co jim jde?!.

Foto: Josef Hora, Právo

Karlovy Vary z vyhlídky Petra Velikého.

Článek

Primátorem se má stát lídr KOA Petr Kulhánek. Podle dohod ubudou ve srovnání s minulým volebním obdobím dva náměstci primátora, takže z dosavadních čtyř zůstanou jen dva, přičemž o konkrétních jejich pravomocích a obsazení se bude jednat ještě v pátek 5. listopadu. Prvního náměstka by ale měla podle dohod dostat Alternativa a druhého KOA.

„Ve hře jsou v případě druhého náměstka jména Jiří Klsák a Vlastimil Lepík,“ uvedl Kulhánek. Rada se zúží z jedenácti na devět členů a také zde se o personáliích budou teprve strany nové koalice dohadovat. Tři posty v radě má mít KOA a po dvou ostatní strany a hnutí.

Koalice si říká K20 a v úterý definitivně vyhodnotila postoj ODS, s kterou koketovala o vzniku silnější koalice s dvaceti sedmi mandáty, jako odmítnutí všech nabídek ke spolupráci. ODS totiž odmítala říci jasné ano či ne a prodlužovala vyjednávání o další návrhy. S ČSSD a KSČM K20 vůbec nejednala, takže je poslala do opozice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám