Hlavní obsah

V Karlovarském kraji se dohodli na koalici, hejtmana bude mít zřejmě STAN

Právo, ČTK, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

V Karlovarském kraji se zastupitelé po dvou měsících dohodli na podobě krajské koalice. Budou v ní STAN, Piráti, ODS a KDU-ČSL, Místní, VOK i SNK1. Mimo zůstanou vítězné hnutí ANO a SPD.

Foto: Milan Malíček, Právo

Karlovy Vary

Článek

Na uzavření koalice se ve středu dohodl blok 21 zastupitelů ze STAN, Pirátů, Místních, SNK1 a VOK a koalice ODS a KDU-ČSL. Jediným kandidátem na hejtmana je Petr Kulhánek ze STAN.

„Schůzka proběhla, shodli jsme se ve všech bodech,“ uvedl ve středu v podvečer Kulhánek. „Nenastal žádný zádrhel, a proto jsme finalizovali koaliční smlouvu. Rádi bychom ji v pátek ve tři hodiny odpoledne před médii podepsali,“ pokračoval Kulhánek, který zatím nechtěl komentovat otázky k rozdělení gescí a konkrétních jmen, které by měli usednout ve vedení kraje.

Karlovarská primátorka se nakazila koronavirem

Domácí

Ačkoli obě uskupení už několik týdnů jednala a shodla se na programových prioritách i koaliční smlouvě, poslední překážkou byly požadavky koalice ODS a KDU-ČSL na početní zastoupení v radě.

Nakonec na začátku týdne regionální sněm ODS schválil jeden ze dvou návrhů bloku 21 na prvního náměstka, jednoho radního a jednoho uvolněného zastupitele. Ve středu konečnou dohodu obě uskupení potvrdila.

Reklama

Výběr článků

Načítám