Hlavní obsah

V havířovském babyboxu našli holčičku, první dítě po pěti letech od jeho založení

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čerstvě narozenou holčičku objevili v pondělí v babyboxu v havířovské nemocnici. Informoval o tom Ludvík Hess, který je zakladatelem a propagátorem babyboxů v České republice.

Foto: Právo

Babybox

Článek

Na své první odložené dítě si havířovský babybox počkal téměř pět let. Holčička, kterou sem odložila pravděpodobně její matka, se narodila v pondělí v 18 hodin, jak stálo na lístečku, který se ve schránce nacházel. „Oblečená byla zřejmě po starším sourozenci - pruhovaná čepička a tričko, bílé tepláky s fialovými ponožkami. Tak trochu jako eskymák,“ řekl Ludvík Hess.

Jak sdělila mluvčí nemocnice Radmila Fleischerová, holčička je zdravá a v současné době se nachází na novorozeneckém oddělení nemocnice. Váží 3320 gramů a měří 50 centimetrů. „Do babyboxu byla uložena ve 22:45 hodin,“ řekla.

„Sestřička Milada měla jednoznačně radost a ujistila mě, že děťátko je na první pohled zdravotně v pořádku. Mám dva důvody, abych holčičku pojmenoval Milada - po sestřičce, která ji vyjmula z babyboxu, a po mamince Šimona Blably, dvorního spolkového grafika, autora loga a webových stránek,“ doplnil Hess.

Kdyby si podle něj holčička počkala tři dny, vstoupila by do života ve výroční den otevření prvního babyboxu v ČR 1. června 2005. „Skóre holky versus kluci upravila na 107:81,“ doplnil Hess.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám