Hlavní obsah

V Havířově zapadl do bahna tank, který rozrýval mokřady. Tahali ho hasiči

Právo, hon
Havířov

Neobvyklý zásah absolvovali v sobotu hasiči v Havířově. Tentokrát nevyprošťovali havarovaný automobil, ale zapadlý tank, který si od Klubu vojenské historie z Vratimova pronajali ochránci přírody, aby jim pomohl rozrýt mokřady. O zásahu informoval mluvčí hasičů Petr Holub.

Foto: Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje

Uvízlý tank vyprošťovali hasiči.

Článek

Operační středisko hasičů dostalo hlášení o uvízlém tanku už v pátek těsně po šestnácté hodině odpolední. „Na místo byly vyslány jednotky ze stanice v Havířově a s ní jednotka dobrovolných hasičů z Životic.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že tank zapadl v místní laguně a nemohl se svými silami dostat ven. Jelikož na místě hasiči neměli odpovídající techniku, bylo řídícím důstojníkem domluveno, že se na místo vrátí v sobotu v dopoledních hodinách, kdy také dorazí speciální technika - vyprošťovací tank ze Záchranného útvaru HZS ČR Hlučín,“ uvedl Holub.

Foto: Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje

Uvízlý tank

V sobotu v dopoledních hodinách tak byl uvízlý tank vyproštěn za pomocí vyprošťovacího tanku. „Hasiči pak provedli ještě očištění bahna z tanku pomocí vody, aby nedošlo ke znečištění veřejné komunikace. Následně byl tank naložen za jejich asistence na tahač s návěsem majitele,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám