Hlavní obsah

V Česku padl očkovací rekord

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Česku padl očkovací rekord, když bylo za den aplikováno 109 861 dávek vakcíny proti nemoci covid-19. Na Twitteru na to ráno upozornil premiér Andrej Babiš (ANO).

Článek

„Včera nový rekord v očkování, 109 861 za den. A dnes o půlnoci otvíráme věkovou kategorii 16 až 29 let. Prosím, řekněte všem, kterých se to týká, ať se zaregistrují,“ napsal časně ráno Babiš.

Na oficiálních webových stránkách, kde ministerstvo zdravotnictví publikuje data o očkování, v tu dobu tento údaj ještě nebyl uveden. Data se tam objevila až v průběhu dopoledne.

Očkovací statistiky: Senioři čekající na termín a malý zájem třicátníků

Domácí

Tempo očkování v poslední době zrychluje. Nejvyšší počet očkovaných za den byl dosud nahlášen za minulý čtvrtek – přes 105 tisíc. Nad 100 000 očkovaných se ČR dostala minulý týden hned třikrát, v tomto týdnu zatím dvakrát - v úterý a ve středu. Pro více než 52 000 osob se ve středu očkování uzavřelo.

Celkem bylo v Česku aplikováno kolem 5,5 milionu dávek. Ukončené očkování mělo podle středečních dat 1 525 567 osob. Přes 79 procent očkovaných dostalo vakcínu Comirnaty od společností Pfizer/BionTech.

K očkování se zatím mohou registrovat lidé od 30 let. Od pátku se otevře registrace k očkování pro lidi ve věku mezi 16 a 29 lety.

Šmuclerovi po očkování ochrnula půlka obličeje

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám