Hlavní obsah

V centru Prahy se rozlévala tradiční rybí polévka

– Praha

Na Staroměstském a na Václavském náměstí v centru Prahy v úterý rozlévali zástupci radnice tradiční rybí polévku. O polévku, do které letos kuchaři přidali koňak a karamel, byl velký zájem. Přišli ji ochutnat nejen lidé bez domova, ale i turisté a Pražané. U stánků na Staroměstském náměstí byla už před začátkem v 11:00 fronta asi dvou stovek zájemců.

Foto: Petr Horník, Právo

Primátor Prahy Tomáš Hudeček nalévá na Štědrý den rybí polévku návštěvníkům Staroměstkého náměstí.

Článek

"Na polévku chodíme každý rok, patří to ke svátkům. Je to příjemný zvyk," uvedla seniorka na Staroměstském náměstí. Další návštěvnice se těšila především na to, že ochutná jiný recept, než podle jakého vaří rybí polévku doma. "Jsem zvědavá, jak to bude chutnat, je to takové nezvyklé," řekla seniorka.

Na Staroměstském náměstí polévku rozléval pražský primátor Tomáš Hudeček a někteří radní. Připraveno bylo 2000 porcí.

"Od té doby, co jsem v zastupitelstvu, sem chodím každý rok s tím, že napřed jsem zde polívku jedl, pak jsem ji rozléval a dnes ji mám i takto na starosti," řekl novinářům Hudeček, který považuje rozlévání polévky i za dobrou příležitost k tomu, aby Pražanům popřál hezké svátky.

Foto: Petr Horník, Právo

Připraveny byly dva tisíce porcí polévky.

Další tisícovka porcí byla připravena ve spodní částí Václavského náměstí, kde rybí polévku rozléval starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký. Také tam stála ještě kolem poledne fronta asi 50 lidí.

Praha 1 zároveň připravila vlastní rybí polévku na Kampě. Základem polévky byl vývar připravený z 300 kilogramů kaprů a 50 kilogramů rybích hlav. V polévce bylo přes 100 kilogramů kořenové zeleniny a téměř tři litry koňaku, jikry, mlíčí a karamel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám