Hlavní obsah

Systém Czech POINT postihl celorepublikový výpadek

Novinky, fia, bož
Aktualizováno

Systém Czech POINT se v pondělí ráno potýkal s rozsáhlým výpadkem. Nefunkčnost hlásily pobočky po celé republice. Závada byla krátce po deváté hodině odstraněna, informovalo ministerstvo vnitra.

Foto: Bohumír Žídek, Novinky

Systém Czech POINT se v pondělní ráno potýkal s výpadkem. Na fotografii pobočka na pražských Vinohradech.

Článek

„Systém už byl zprovozněn,” řekl Novinkám mluvčí ministerstva vnitra Ondřej Krátoška.

Problémy hlásily pobočky po celé republice od rána.

„Od rána, kdy jsme přišli, systém nefunguje. I jsme kvůli tomu telefonovali. Jde o celorepublikový výpadek a pracuje se na tom. Víc o tom zatím nevíme,“ sdělila Novinkám pracovnice pošty na pražských Vinohradech.

„Stává se, že vypadne dílčí databáze, ale celkový výpadek celého systému za celou dobu nepamatuji,” řekla Novinkám pracovnice jednoho z pražských obvodních úřadů. Dispečink jí telefonicky potvrdil, že jde o celorepublikový výpadek.

Chybová hláška se objevovala také na webových stránkách projektu. Místo informací o aktuální dostupnosti služeb se zobrazovala zpráva o poruše.

Informační systém Czech POINT slouží občanům od roku 2008 jako centrální bod pro komunikaci s úřady. Poskytuje výpisy z různých registrů evidencí či přijímá některá podání. Pobočky jsou na poštách, obecních úřadech či u notářů.

Foto: repro czechpoint.cz, Novinky

Na webových stránkách se v sekci o aktuální dostupnosti služeb objevovala chybová hláška „503 Service Unavailable“ (služba nedostupná).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám