Hlavní obsah

Ústecká ČSSD si pozvala Paroubka na kobereček

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek ztrácí půdu pod nohama už i v ústecké krajské organizaci strany, své někdejší baště. Krajské vedení oranžových dokonce v pondělí rozhodlo, že si pozve Paroubka na kobereček. Expředseda totiž po pádu svého přítele Petra Bendy z čela ústecké soc. dem. nešetří silnými slovy na adresu nového vedení.

Foto: Petr Horník, Právo

Poslanec Jiří Paroubek

Článek

„Pozvali jsme si pana Paroubka na příští jednání krajského výkonného výboru, aby nám vysvětlil některé své individuální výroky, které nebyly příliš šťastné. Chceme to probrat na stranické půdě,“ řekl v pondělí po jednání Právu nový šéf ústecké ČSSD Arno Fišera. Pozvat si Paroubka na kobereček doporučili krajští straničtí kontroloři.

Právě Fišera se po Bendově pádu společně s děčínským poslancem Jaroslavem Foldynou stal terčem Paroubkovým slovních útoků. Oba politiky například označil za „křiváky“. Nové vedení ústecké ČSSD přitom přijalo i další usnesení, které je šťouchancem Paroubkovi.

Požaduje totiž, aby Krajská zdravotní, sdružující pět největších nemocnic, při významných příležitostech zvala všechny místní poslance a klíčové představitele. Představenstvu Krajské zdravotní šéfuje Benda. Praxe byla doposud většinou taková, že se například při představeních nových přístrojů v nemocnicích objevoval po Bendově boku výhradně Paroubek.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Krajský předseda ČSSD Petr Benda

Krajský výkonný výbor ústecké ČSSD také podle Fišery požádal širší vedení strany, předsednictvo, aby posvětilo přeregistraci členů v Libčevsi na Lounsku. Fišera už dříve označil za podezřelé, že je zde členem soc. dem. každý třetí obyvatel, naznačil spojitost s Bendou.

Paroubek nebyl vpuštěn do zasedací místnosti

Nové vedení ústecké ČSSD se dostalo s Paroubkem do křížku už v pondělí odpoledne. Bývalý předseda nebyl vpuštěn do zasedací místnosti v budově krajského výkonného výboru, kam si svolal tiskovou konferenci. Paroubek společně s Bendou pak museli setkání s novináři uspořádat v menší poslanecké kanceláři, která je o patro výše než zasedací místnost.

Paroubek na tiskové konferenci kritizoval nedávné schválení návrhu na zrušení členství v ČSSD jeho blízkému spolupracovníkovi Petru Dimunovi. Návrh schválila Dimunova domovská organizace soc. dem. v Klášterci nad Ohří, když se pro vyslovilo 18 členů z celkového počtu 35. Věc bude ale ještě řešit vedení okresní buňky.

Problémem s tiskovou konferencí se krajský výkonný výbor také zabýval. Podle Fišery vyzval ke koordinaci pořádání setkání s médii. Vedení ústecké soc. dem. chce také dopředu probírat témata, která zazní.

Reklama

Výběr článků

Načítám