Hlavní obsah

Unesené miminko vítaly v Ústí nad Labem desítky lidí

Právo, Novinky, mif, koc
Ústí nad Labem
Aktualizováno

Několikatýdenní holčička Michala Janová se po více než týdnu od svého únosu vrátila do České republiky. V Trmicích na Ústecku na ni v noci ze soboty na neděli čekalo více než pět desítek lidí, kteří ji nadšeně vítali. Dívenka dorazila v doprovodu příbuzných těsně před půlnocí.

Unesené miminko se vrátilo s rodiči do České republiky v noci ze soboty na neděliVideo: Emanuel Bořánek, Novinky

 
Článek

Lidé se v Trmicích začali scházet už okolo 21. hodiny. Zároveň z oken domu holčičky vyvěsili velký transparent s nápisem „Vítáme tě Miško“.

Příjezd Michaly Janové do TrmicVideo: Karel Otcovský, Právo

„Chystáme velkou oslavu a moc se těšíme, malé jsme koupili nové šatičky a další věci,“ neskrýval své emoce dědeček holčičky Miroslav Grombár.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Malá Michalka po návratu domů s dědečkem Miloslavem Gombárem a babičkou Bělou Gorolovou.

Ředitel ústecké policie Vladimír Danyluk Právu řekl, že vyšetřování únosu stále pokračuje. Podle něj již v Německu proběhly výslechy všech čtyř podezřelých. „Přepisy výslechů již míří do Česka, ale musí se ještě přeložit,“ uvedl Danyluk.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Transparent Vítej Miško

Po nemluvněti z Ústí nad Labem pátrali policisté od středy 4. července. Teprve 18 dní starou holčičku měl neznámý muž vytáhnout před zraky matky z kočárku, načež s ní v autě s odcizenou poznávací značkou ujel směrem na Německo.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Malá Michalka po návratu domů s babičkou Bělou Gorolovou.

Čeští policisté spolupracovali s německými kolegy, při pátrání nasadili i vrtulník. V prvních dnech byly zavedeny kontroly na silnicích a hraničních přechodech.

Foto: Policie ČR

Vozidlo VW Touran opatřené odcizenou značkou 3U1 4474 na záznamech z dálničních kamer

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám