Hlavní obsah

U pětice Čechů evakuovaných z Číny se koronavirus nepotvrdil

Aktualizováno

U žádného z pětice Čechů, kteří byli evakuováni z Číny, nepotvrdily testy koronavirus. V pondělí to oznámil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Armádní speciál přepravil 2. února pětici Čechů z Číny do Čech. Pacienti byli převezeni na infekční oddělení Bulovky.

Článek

Všichni navrátilci zůstanou v karanténě v pražské Nemocnici Na Bulovce.

„Mám dobrou zprávu. Všechny výsledky jsou negativní. Přesto pro jistotu nadále zůstanou v karanténě. Z Bulovky mám informace, že nemají příznaky a daří se jim dobře,” uvedl ministr na Twitteru.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Čechy z izolovaného čínského města Wu-chan odvezl francouzský speciál. V něm cestovali spolu se zhruba 250 lidmi ze 30 zemí. Francouzský stroj odstartoval z Číny v noci na neděli, v odpoledních hodinách přistál ve Francii, odkud pak zamířil do Bruselu. Po nedělní půlnoci přicestovali Češi armádním speciálem do Prahy a byli převezeni do karantény v Nemocnici Na Bulovce, kde jim byly provedeny testy. Inkubační doba choroby je 14 dní.

V Číně je dalších 100 českých občanů, kteří by se chtěli vrátit do vlasti. Na cestu bude od úterý připraven vládní airbus.

Nákaza se projevuje podobně jako chřipka. Nemoc zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest, doprovázejí ji neustupující horečky, bolesti kloubů a svalů a kašel. Počet nakažených ve světě překročil 17 000 osob. Nemoci podlehlo nejméně 362 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám