Hlavní obsah

U domu, kde bydlela Naďa Čižmárová, zapalují Soběslavští smuteční svíčky

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soběslav

Soběslavskými otřásla smrt 35leté Nadi Čižmárové, která je jednou z dvanácti obětí pondělního teroristického útoku v Berlíně. Přestože žena v Soběslavi už několik let nežila, lidé, kteří ji znali, zapalovali v pátek svíčky před domem, kde dříve bydlela, a uctili tak její památku.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Před domem, kde dříve žila Naďa Čižmárová, zapálili Soběslavští několik svíček.

Článek

„Byla to milá, kamarádská, přátelská i velmi chytrá dívka. Nezasloužila si takhle zemřít. Je to hrdinská smrt,“ sdělila Právu jedna ze známých Čižmárové, která si nepřála uvést své jméno.

Od rána však chodili lidé k domu na rohu náměstí vedle policejní stanice, aby na ženu zavzpomínali. Mnohé zpráva o smrti soběslavské rodačky šokovala.

„Je to hrozná smrt, ze které bychom se měli poučit a dávat větší důraz na bezpečnost hranic i při podobných akcích,“ byl přesvědčený Martin Sochor.

Foto: Facebook

Naďa Cizmar (Kratochvílová)

Naďa Čižmárová se narodila v Soběslavi, studovala Obchodní akademii v Třeboni, odstěhovala se do Plzně a před dvěma roky odešla i s rodinou do Berlína, kde pracovala v managementu logistické společnosti. Po sobě zanechala manžela a pětiletého syna.

Právě manžel v noci na pátek potvrdil její smrt na sociální síti. „Po třech dnech nejistot a ve velkém zármutku musím všem přátelům a příbuzným oznámit, že se moje manželka Nada Cizmar stala obětí pondělního teroristického útoku na vánoční trh v Berlíně.“

Foto: Pavel Orholz, Právo

Naďa Čižmárová chodila do této budovy na Obchodní akademii v Třeboni.

Na ženu, která je zatím první českou obětí teroristického útoku v Evropě, vzpomínají i učitelé z třeboňské obchodní akademie. „Byla to klidná, tichá dívka, kterou jsem učila dějepis, a pamatuji si ji jako poctivou, čestnou studentku, která měla kolem sebe spoustu kamarádů,“ sdělila Právu učitelka Jana Havlová.

Sídlo zaměstnavatele Čižmárové je nedaleko berlínského vánočního tržiště, kde v pondělí k teroristickému útoku došlo. Na trhy zašla s kolegy a kolegyněmi po práci. Někteří další zaměstnanci jsou údajně mezi zraněnými.

Pravděpodobného útočníka z Berlína, Tunisana Anise Amriho, zastřelila v pátek policie v Itálii. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám