Hlavní obsah

Týden: firma blízká Tlustému koupila výhodně pozemky

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Firma JMT CZ, v níž figurují příbuzní předsedy poslaneckého klubu ODS Vlastimila Tlustého, koupila v roce 2002 pozemek v Harrachově v rozloze 15 562 metrů čtverečních za necelých 800 tisíc korun, tedy zhruba jen za padesát korun za metr. Informuje o tom časopis Týden.

Foto: MDZ

Eva Daňková a Helena Čermáková

Článek

Podle současného územního plánu se na pozemku nesmí nic budovat, radnice však uvažuje o jeho změně a výstavbě sportovních ploch. Tím by cena pozemku výrazně stoupla. Tlustého manželka Ladislava, která je členkou představenstva firmy, časopisu řekla, že společnost chce pozemek pronajmout jako sportoviště.

Něco jiného však tvrdil Tlustého otec - předseda dozorčí rady JMT CZ. Podle něj už firma pozemek prodala. Společnost jej koupila od firmy G. E. N., která vlastní bývalý majetek odborů. Předsedou dozorčí rady je Petr Lukeš, bývalý sponzor ODS, který žije několik let v USA a je obviněn z poškozování věřitele ve výši 4,6 miliardy korun.

Tlustý na dotaz Práva reagoval: "Já o žádných pozemcích nic nevím. Nemám k tomu co bych říkal." Česká televize minulý týden přišla s informací, že firma, v níž Tlustá pracuje, získala dvacetimiliónový úvěr od První městské banky, která je ovládaná skupinou PPF.

Tlustý je předsedou dozorčí rady České konsolidační agentury, která před časem přiřkla PPF pohledávky za více než miliardu korun. Tlustý ostře odmítl, že by PPF jakkoli pomohl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám