Hlavní obsah

Tunel Blanka je v nouzovém režimu, tak dlouho ještě zavřený nebyl. Doprava stojí

Aktualizováno

Tunel Blanka byl ve středu o půl deváté ráno otevřen v nouzovém režimu. Rychlost je v něm omezena na 50 kilometrů v hodině. Bezpečnost řidičů zajišťuje kamerový systém, který se podařilo zprovoznit, tunelem projíždějí ve zvýšeném počtu hlídky dopravní policie. Oznámila to Technická správa komunikací (TSK). Doprava při příjezdu na místo však nicméně kolabuje. Tunel byl uzavřen od úterní 19. hodiny.

BEZ KOMENTÁŘE: Doprava v okolí tunelu Blanka ve středu ránoVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Doprava hlavním městem je ve středu ráno velmi komplikovaná, doporučované objízdné trasy v okolí tunelu Blanka jsou ucpané a táhnou se dlouhé kolony.

Bubenečský, Dejvický a Brusnický tunel se zavřely v úterý v 19:00 kvůli výpadku bezpečnostních a kamerových systémů, zhruba hodinu se auta nedostala ani do navazujícího Strahovského tunelu a Mrázovky. [celá zpráva]

Technici od té doby pracovali na odstranění závady, která se týká bezpečnostních systémů. Podle náměstka pražské primátorky Petra Dolínka (ČSSD) tak dlouho ještě tunel od svého zprovoznění v září 2015 nebyl. Poruchu se snaží v celkovém rozsahu odstranit firma Colsys, která je dodavatelem technologií.

"V Dejvickém tunelu nefungují SOS hlásky, v Bubenečském a částečně v Brusnickém nefunguje videodetekce a kamery, což je velmi důležité pro bezpečnost provozu v tunelu," řekl Dolínek brzo ráno České televizi. V minulosti v případu výpadku kamer se podařilo tunel zprovoznit v řádu minut, maximálně do hodiny.

"Setkáváme se u dodavatele poprvé, že není schopen zabezpečit službu," dodal. Pokud jsou kamery či čidla mimo provoz, kvůli bezpečnosti nemohou řidiči do tunelu vjet.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Doprava v okolí tunelu Blanka ve středu ráno.

Tunel Blanka se v nouzovém režimu otevřel v 8:30, rychlost byla omezena na 50 km/h. Na bezpečnost dohlížejí hlídky policie.

Foto: TSK Praha

Doprava v okolí tunelu Blanka ve středu ráno.

Řidiči mohou použít objízdné trasy přes ulice Patočkova, Milady Horákové, Veletržní, Dukelských hrdinů, U Výstaviště, Partyzánská a přes Trojský most. I v těchto místech jsou však kolony a komplikace. Při cestách po Praze doporučil mluvčí magistrátu Vít Hofman použít MHD. Ta však může mít podle informací z webu Pražské integrované dopravy také zpoždění.

„Situace je komplikovaná. Všechny příjezdové komunikace jsou na stupni dopravy čtyři až pět. Ucpaná je objízdná trasa přes Letnou,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám