Hlavní obsah

Tuhé mrazy přijdou v únoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle dlouhodobého výhledu meteorologů se teploty v lednu budou pohybovat zhruba kolem nuly. V únoru však klesnou hlouběji pod bod mrazu.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

V únoru sníh určitě vydrží.

Článek

V neděli se očekává oblačnost, místy přeháňky, během dne od severozápadu zataženo a déšť. Na horách bude sněžit. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, nejvyšší denní asi 2 až 6 °C, na horách kolem nuly. V pondělí opět oblačnost a místy sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty mají být +3 až -1 °C a nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Večer hrozí ojediněle tvorba náledí. Zataženo nás čeká i v úterý s teplotami 0 až -4 °C, při zmenšené oblačnosti až -7 °C, nejvyšší denní opět 0 až +4 °C.

Oblačno až polojasno s nejnižšími teplotami +3 až -1 °C a nejvyššími 2 až 6 °C se čeká ve středu, téměř stejně bude i ve čtvrtek. O víkendu bude oblačno až zataženo, přechodně místy polojasno. Noční teploty klesnou na +1 až -4 °C a denní vystoupají na  -2 až +3 °C.

Celé období od 14. ledna do 10. února 2019 bude teplotně průměrné. Relativně nejteplejší bude první týden, kdy minimální noční teploty klesnou na +1 až -4 °C a maximální denní budou stoupat na -1 až +4 °C.

Mráz bude 

Poslední týden celého období by měl přijít krutější mráz. Týdenní průměr nejnižších teplot v ČR klesne na -6 °C (někde však může být mnohem nižší teplota než průměrná) a týdenním průměrem nejvyšších denních teplot kolem 0 °C.

Srážkově bude celé období průměrné až slabě nadprůměrné. Průměrné týdenní úhrny se budou pohybovat od 6 do 10 mm, nejvyšší úhrn se předpokládá v prvním týdnu kolem 14 mm.

Reklama

Výběr článků

Načítám