Hlavní obsah

Třikrát a dost? Zeman už potřetí pochválil Maláčovou za tutéž věc

Novinky, jas

Prezident Miloš Zeman ve středu seznámil poslance se svým pohledem na návrh rozpočtu na rok 2020. V projevu mimo jiné pochválil ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou (ČSSD) za zrušení Fondu dalšího vzdělávání. Na tom by nebylo nic divného, kdyby prezident téměř identickými slovy nechválil Maláčovou za stejný krok už loni, když tehdy přišel do Sněmovny lobbovat za návrh letošního rozpočtu.

Prezident Zeman oceňuje ministryni Maláčovou druhý rok za tutéž věcVideo: Novinky

 
Článek

„Chtěl bych ocenit paní ministryni Maláčovou, která zrušila Fond dalšího vzdělávání, který měl 600 zaměstnanců,” sdělil ve středu prezident poslancům.

„Takže těchto 600 zaměstnanců se může uplatnit v soukromém sektoru. Zlí jazykové sice říkají, paní ministryně, že jste je vzala zpátky, ale při naší minulé schůzce jsem si potvrdil, že tomu tak není,” pokračovala hlava státu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD)

„Kéž by se i v dalších resortech podařilo zrušit fondy dalšího vzdělávání. Kdo  z vás o tom slyšel,“ řekl prezident, který fond označil za „typicky parkinsonovskou instituci, která se živí sama ze sebe“.

Jedna pochvala nestačí

Loni na stejném místě Zeman 24. října uvedl následující: „Chtěl bych ocenit, že paní ministryně Maláčová učinila první dobrý krok, a sice tím, že zrušila Fond dalšího vzdělávání se šesti sty padesáti zaměstnanci.”

I loni si položil otázku, kdo o fondu v minulosti slyšel. „Možná, že je to typicky parkinsonovská instituce, která se živí sama sebou,” uvedl tehdy s tím, že o práci přijde 600 lidí a 50 si ministryně ponechá.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman vystoupil 23. října 2019 na schůzi Poslanecké sněmovny, která začala projednávat návrh státního rozpočtu pro rok 2020.

Prezidentův zájem o fond dokresluje i jeho projev, který pronesl letos v září na jednání vlády, byť v tomto případě se prezident odvolával na zprostředkované informace. I tentokrát se o kroku Maláčové vyjádřil pochvalně, byť příměr o „parkinsonovské instituci” tentokrát vynechal.

„Já bych chtěl pochválit paní ministryni Maláčovou, protože jsem se dočetl, že zrušila Fond dalšího vzdělávání, který měl šest set padesát zaměstnanců,” sdělil ministrům.

Žádná Zemanova zdravotní dokumentace se zveřejňovat nebude, nemocnice mírní očekávání

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám