Hlavní obsah

Tři stovky lidí zablokovaly kruhový objezd v Náchodě

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

K prvnímu razantnímu kroku se rozhodlo občanské sdružení Obchvat Náchoda, které bojuje za odvedení tranzitní dopravy mimo město. Ve čtvrtek odpoledne zorganizovalo patnáctiminutovou blokádu na frekventovaném kruhovém objezdu u hotelu Slavie.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Pomalou chůzí po přechodech zastavili lidé v Náchodě dopravu na silnici I/33.

Článek

Čtvrteční blokády se zúčastnilo asi tři sta lidí. Pomalou chůzí po přechodech zastavili dopravu a tím se na komunikaci vytvořily několikakilometrové kolony z obou stran.

Centrum Náchoda dopravou značně trpí, což na vlastní kůži zažil každý, kdo se ve špičce snažil městem projet. Více jak sto kamiónů projede za hodinu po silnici I/33 mezi Hradcem Králové a polsko-českou hranicí. Zřízení kruhových objezdů situaci nevyřešilo. Pomohlo to sice místním řidičům, kteří se snadněji dostanou na hlavní z vedlejších ulic, ale přímý směr objezdy zpomalily.

Občanské sdružení plánuje podobné akce i do budoucna. „Blokády budeme opakovat. Navrhli jsme konání druhé podobné akce po komunálních volbách ke konci října,“ řekl předseda sdružení Obchvat Náchoda Jan Chaloupka.

„Organizátorům fandím, protože je dobře, když se lidé zajímají o veřejné věci,“ poznamenal starosta Náchoda Oldřich Čtvrtečka (ODS).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám