Hlavní obsah

Transportéry Pandur prošly nezávislými zkouškami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Obrněné transportéry Pandur rakouské firmy Steyr, o které má zájem česká armáda, prošly nezávislými zkouškami, které si Češi vyžádali počátkem prázdnin. Příští týden by měl být hotov protokol a po několika dalších týdnech by o zakázce měla jednat vláda. České televizi to řekl první náměstek ministryně obrany Karel Barták.

Foto: Jakub Svoboda, Právo

Transportér Pandur II

Článek

Společnost Steyr loni nedokázala dodržet původní podmínky smlouvy a Pandury nepředala včas.

Jednání o nové smlouvě na nákup 107 kusů obrněných transportérů Pandur bylo zahájeno na počátkem července.

Původně vojáci žádali 199 transportérů. První kusy však nebyly dodány včas, a tak vláda na konci loňského roku původní smlouvu za více než 20 miliard korun vypověděla. V lednu Steyr dostal druhou šanci, ministerstvo se však rozhodlo počet vozidel snížit.

Na novém projektu tak ministerstvo proto zřejmě ušetří. Přesnou cenu však bude nutné ještě stanovit. Kromě šedesátky bojových verzí s věžovou nástavbou má armáda zájem ještě o pět dalších modifikací: velitelskou verzi, průzkumnou s lokátorem, verzi minometnou, ženijní a dílenskou a vyprošťovací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám