Hlavní obsah

Topolánek už několik měsíců hledá místo v mezinárodní instituci

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý premiér a předseda ODS Mirek Topolánek v pátek potvrdil Právu, že vyjednává o pozici v mezinárodní instituci. Prozradil, že vyjednávání probíhá již několik měsíců, a to v součinnosti s českou diplomacií. Vymezil se přitom vůči slovům svého nástupce, premiéra a šéfa ODS Petra Nečase, že pozici pro něj hledá vláda.

Foto: Milan malíček, Právo

Předseda ODS Mirek Topolánek

Článek

„Po volbách jsem se rozhodl, že se nebudu k aktuálním politickým událostem vyjadřovat. V tomto případě učiním výjimku, abych věc vyjasnil. Předně, budu samozřejmě rád, když vláda a také ODS podpoří na mezinárodním poli aktivitu týkající se pozice v mezinárodní instituci, kterou nyní nechci specifikovat. Zdůrazňuji ale, že nejde o nový nápad vlády, jak se postarat o bývalého premiéra. Vyjednávání za mé účasti a v součinnosti s českou diplomacií probíhá již několik měsíců,“ sdělil v pátek Topolánek Právu.

Reagoval tak na vyjádření premiéra Nečase, který pro Mladou frontu Dnes uvedl, že se vláda pro Topolánka snaží najít post v některé mezinárodní instituci.

O vyjednávání o vysoké funkci v mezinárodní instituci, která je blízká jeho oboru, tedy energetice, ostatně hovořil Topolánek už ve včerejším rozhovoru pro stejný deník. „Mám zájem do té instituce vstoupit. Ale myslím, že mé šance nejsou velké, tak 30 procent,“ řekl bez podrobností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám