Hlavní obsah

Topolánek se sešel se Zemanem

PRAHA

Premiér a šéf ODS Mirek Topolánek se o víkendu sešel s bývalým předsedou vlády a ČSSD Milošem Zemanem. Bavili se prý o rozpočtu, nikoliv o tom, zda by Zeman mohl ovlivnit rozhodování některých sociálních demokratů při podpoře vládní reformy veřejných financí.

Článek

"S Milošem Zemanem jsem se setkal rád, měl mimořádně dobrou slivovici. Probrali jsme některé aspekty a spíše odborně jsme se bavili o příjmové a výdajové stránce rozpočtu," řekl Topolánek novinářům. "Bavili jsme se o tom, jak to vidím já a jak to vidí on," dodal.

Duše prý Topolánek nelovil

Na dotaz, zda se bavili o konkrétních jménech poslanců ČSSD, kteří by případně mohli vládní reformy podpořit, premiér řekl: "I kdyby to byla pravda, tak bych vám řekl, že ne. A ono to pravda není".

Zeman odmítl ke schůzce cokoli sdělit. "Já zásadně neinformuji o svých soukromých schůzkách. Pouze vždy říkám, že to jsou schůzky, pokud se uskutečnily, z iniciativy těch druhých," řekl Právu.

Nechtěl ani komentovat plány, jak dál s veřejnými financemi. Podle svých slov si od okamžiku, kdy se stal doživotním nestraníkem, "dal dárek spočívající v tom, že se nebudu vyjadřovat k jakýmkoli veřejným záležitostem. A jistě uznáte, že reforma veřejných financí je veřejná záležitost," uvedl Zeman.

Zároveň naznačil, že se trochu pozměnil jeho vztah k novinářům, kteří nemohou čekat, že se od něho něco dozvědí. "Moje pohrdání dnes přešlo v lhostejnost, a když jste lhostejný, tak se už k ničemu nevyjadřujete," přiblížil Zeman své rozpoložení.

Reklama

Související témata:

Související články

Miloš Zeman odchází z ČSSD

Bývalý předseda vlády a ČSSD Miloš Zeman se rozhodl "s okamžitou platností" ukončit členství v ČSSD. Ve středu Novinkám potvrdil, že se z nezávislých zdrojů...

Zeman v ČSSD skončil, do jiné strany nechce

Dopisem své mateřské organizaci v Novém Veselí na Žďársku oznámil bývalý předseda vlády a ČSSD Miloš Zeman ukončení svého členství v soc. dem. Potvrdil...

Výběr článků

Načítám