Hlavní obsah

Topolánek s Paroubkem "vyřeší" pat střelbou

PRAHA

Předsedové dvou nejsilnějších stran Mirek Topolánek a Jiří Paroubek dostanou možnost vyřešit nynější patovou situaci nikoli u jednacího stolu ale mnohem zábavněji - v lukostřeleckých závodech. Nabídl jim to pořadatel závodů v lukostřelbě handicapovaných. Oba politici přijali.

Článek

"Oba předsedové se ozvali, oba souhlasí a nápad se jim líbí," řekl David Šnajdr z organizačního výboru lukostřeleckého mistrovství.

Není ale jisté, jestli se politici na závodech opravdu sejdou, termíny se jim příliš nehodí. Původně navržená neděle 13. srpna se nehodí Paroubkovi, náhradní datum sobota 19. srpna zase nevyhovuje Topolánkovi. Proto se nyní řeší, zda oba aktéři mohou přijet na nymburský šampionát uprostřed pracovního týdne.

Je také možné, že každý politik bude střílet sám a výsledky se porovnají až posléze. "Na jejich domluvě pak záleží cena pro vítěze," dodal Šnajdr.

Nabídka lukostřelců je reakcí na dřívější vyjádření Topolánka, který v médiích s nadsázkou mluvil o lukostřeleckém souboji s Paroubkem jako o možném řešení zablokované politické situace.

Politici se snaží patovou situaci vyřešit už dva měsíce a od voleb se prakticky nepohnuli z místa. Prezident sice pověřil jednáním o vládě Topolánka, v pátek ho ale nepověřil sestavením vlády, ač jej o tom Topolánek žádal.

Anketa

Kdo podle vás bude mít při závodech lepší trefu?
Topolánek
67,5 %
Paroubek
32,5 %
Celkem hlasovalo 6804 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám