Hlavní obsah

Tisková konference zástupců V4 za účasti Babiše

Novinky, jrb

Premiér Andrej Babiš (ANO) se ve středu v Krakově účastní summitu uspořádaném k 30. výročí založení Visegrádské skupiny (V4). Tisková konference po setkání s jeho protějšky z Polska, Maďarska a Slovenska Mateuszem Morawieckým, Viktorem Orbánem a Igorem Matovičem se koná v 13:25. Novinky ji nabídnou živě.

Záznam: Andrej Babiš na TK k 30. výročí Visegrádské čtyřkyVideo: Reuters

 
Článek

Schůzky na krakovském hradu Wawel se zúčastnil vedle premiérů také předseda Evropské rady Charles Michel. Spolu s ním měli zástupci V4 podle programu hodnotit především dosavadní spolupráci a diskutovat o jejím dalším směřování.

Dále se měli účastníci zabývat opatřeními proti šíření pandemie covidu-19 a postupem očkování v Evropské unii, vztahy s Ruskem či situací v Bělorusku.

Po brífinku jsou na plánu také debaty o společných přeshraničních projektech v digitalizaci a o budoucnosti regionálního uskupení.

Vláda schválila pandemický zákon

Domácí

Ačkoli podle polských hostitelů skončí program až v pozdních hodinách, premiér Babiš se musí do večera vrátit do Prahy, a to kvůli jednání politických stran o opatřeních proti epidemii covidu-19 a pandemickému zákonu. O tom by měli poslanci následně jednat již ve čtvrtek.

Reklama

Výběr článků

Načítám