Hlavní obsah

Tisková konference na téma Cyklisté a budoucnost dopravy ve městech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Cyklisté a budoucnost dopravy ve městech jsou tématem tiskové konference, která se koná 14. července na pražské Brumlovce. Záměrem účastníků je znovuotevření otázky podpory cyklistiky jako dopravy ve městech a výzva k systémovému vytváření podmínek pro bezpečnou cyklistiku. Tiskovou konferenci zde můžete živě sledovat od 14:00.

Tisková konference na téma Cyklisté a budoucnost dopravy ve městech Video: ČTK

 
Článek

Program podpory cyklistiky jako dopravy ve městech si za svůj CSR (společenská odpovědnost firem) program vybrala společnost bikero.cz. Tisková konference a program na podporu cyklistiky jsou připravovány ve spolupráci se spolkem AutoMat. Prezentovány budou statistiky týkající se dopravy ve městech i jejích dopadů na životy a zdraví občanů, přínosy cyklistiky i podněty pro samosprávu, jak bezpečnou cyklistiku systémově podpořit.

Rozšíření cyklistiky ve městech jako způsobu dopravy (nejen volnočasové aktivity) přinese benefity městům i jejich obyvatelům a přispěje k řešení řady zásadních problémů, se kterými se potýkají lidé i samosprávy:

  • Snížení množství automobilové dopravy a souvisejících nehod
  • Zlepšení ovzduší, a tím eliminace onemocnění podnícených škodlivinami z výfukových zplodin
  • Zlepšení kondice občanů, snížení výskytu obezity a přidružených chorob
  • Uvolnění veřejného prostoru, který je zablokovaný popojíždějícími i parkujícími auty

Na tiskové konferenci vystoupí výkonný ředitel spolku AutoMat Martin Šotola, přední český kardiochirurg profesor Jan Pirk, zakladatel bikera a cyklista Jan Coufal, zakladatelka komunity Holky na kole Jana Trávníčková a ředitel bikera Martin Kudrna.

Komerční obsah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám