Hlavní obsah

Testování horníků v Dole Darkov pokračuje. Nakažených je 169

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

Druhým dnem pokračuje na Dole Darkov v Karviné testování zbytku zaměstnanců na onemocnění covid-19. Podle mluvčí těžební společnosti OKD Nadi Chattové vše probíhá bez problémů. Hygiena sdělila, že nakažených je už 169.

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Při testování horníků pomáhají vojáci, zdravotníci, hygienici i pracovníci OKD.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
Článek

„Vše pokračuje dle plánů. Zaměstnanci přicházejí v dohodnuté časy a testování probíhá plynule. Během soboty bude otestováno dalších 900 zaměstnanců dolu. Krajská hygienická stanice testy vyhodnocuje průběžně, aby se lidé dozvěděli výsledky ještě před dalším možným nástupem do práce,“ vysvětlila Chattová.

Dodala, že v neděli se bude v testování dál pokračovat. K dispozici je v areálu dolu pět odběrových míst. Při testování pomáhají pracovníci OKD, hygienici, zdravotníci, ale i vojáci.

Je to zoufalství, popsala hygienička dohledávání nakažených horníků

Domácí

Hygienici v sobotu dopoledne informovali, že při pátečním testování horníků bylo šest pozitivních vzorků. Uvidí se, jak to bude v sobotu a neděli.

Ředitelka hygienické stanice v Ostravě Pavla Svrčinová Právu v sobotu ve 13 hodin sdělila, že celkem je nyní v souvislosti s ohniskem na Dole Darkov už 169 nakažených.

„Jedná se o 147 zaměstnanců Dolu Darkov, další pracovníci jsou z jiných údržbových firem. Evidujeme také 15 až 17 nakažených rodinných příslušníků,“ upřesnila Svrčinová.

Počet nakažených na Karvinsku dále roste

Domácí

Reklama

Související články

Koronavirus: Konec exponenciálního růstu

Denní nárůst počtu nových pacientů s nemocí covid-19 je ve všech zemích podobný a ukazuje se jedno pravidlo: zhruba mezi pátým až osmým týdnem křivka s novými...

Výběr článků

Načítám