Hlavní obsah

Teploty v noci na středu spadnou k nule, meteorologové varují před náledím

Novinky, jas
Aktualizováno

Meteorologové varují před nebezpečím tvorby náledí. Výstraha platí pro všechny kraje od úterního večera do středečního dopoledne. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) upozornil, že v souvislosti s četnými srážkami může zejména ve vyšších polohách napadnout až pět centimetrů sněhu.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Článek

„V úterý večer a v noci na středu se bude oblačnost postupně od severozápadu protrhávat. Při déletrvající malé oblačnosti budou teploty klesat pod bod mrazu a bude se tvořit četné náledí,” uvedli meteorologové.

Nejvíce bude náledí hrozit v severozápadní polovině našeho území, naopak nejméně bude hrozit na jižní Moravě, kde se budou teploty v noci i ráno udržovat nad bodem mrazu.

Meteorologové zároveň připomněli, že v chladnějším vzduchu přechází postupně od severozápadu déšť v polohách nad 300 metrů do sněžení. V nížinách by měl sníh odtávat, ale ve vyšších polohách se může udržet.

Varování platí pro české kraje a sever Moravy a Slezska od úterních 20 hodin, v dalších lokalitách na východě republiky by mělo náledí hrozit od středeční třetí hodiny ranní. Nebezpečí by mělo pominout ve středu dopoledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám