Hlavní obsah

Teploty o víkendu nepřekročí 24 stupňů a občas sprchne

Tropy minulých dní má Česko definitivně za sebou. V následujících dnech se budou teploty pohybovat lehce nad 20 stupni Celsia, v sobotu by si lidé neměli zapomenout deštníky.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek se teploty budou držet ještě na příjemných 23 až 27 stupních, na víkend se ale ještě víc ochladí.

Během pátku přejde přes ČR studená fronta a ochladí se na 20 až 24 stupňů. V následujících dnech teploty ještě o něco klesnou. „Ráno budou mezi 13 až 19 stupni, což bude po tropických nocích úleva,” řekla Novinkám Dagmar Honsová z Metopressu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V sobotu bude přes Česko přecházet velká oblačnost s přeháňkami nebo občasným deštěm. Ranní teploty klesnou na 10 až 14 stupňů, odpoledne se dostanou na 18 až 22. Dagmar Honsová upozornila, že teploty posledních dní ohřály vodu, takže bude mít teplotu vzduchu.

V neděli bude oblačnosti méně než v sobotu, přeháňky můžeme čekat spíše na horách. Ranní teploty zůstanou poměrně nízko na 9 až 13 stupních, denní vystoupají na hodnoty 18 až 22 stupňů Celsia.

Velmi podobný ráz počasí přinese i celý příští týden, teploty zůstanou kolem 20 stupňů, úterý a čtvrtek by měly být deštivé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám