Hlavní obsah

Teplo se vrací, po víkendu má být až 28 stupňů

Novinky, znk
PRAHA

Po dočasném ochlazení se do České republiky vrací teplé počasí. Blížící se víkend bude teplý, i když s občasnými přeháňkami. Na začátku příštího týdne by se teploty mohly vyšplhat dokonce až na 28 stupňů. Novinkám to ve čtvrtek řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Článek

Počasí bylo poslední dobou poněkud vrtkavé, po příjemných teplotách přišla na konci minulého týdne do Česka studená fronta, která nyní doznívá.

"Na Sněžce ve středu dokonce sněžilo, napadly až tři centimetry sněhu, což je na toto období velmi neobvyklé," řekla meteoroložka.

Čtvrteční odpoledne bude podle ní ještě oblačné, teploty se budou pohybovat kolem 12 až 16 stupňů. Na severu republiky, konkrétně v Libereckém a Královéhradeckém kraji, by mělo pršet.

Oteplovat se začne v pátek

Od pátku se začne oteplovat. Bude převážně oblačno, odpoledne i polojasno, a objeví se slabé přeháňky. Odpolednní teploty budou kolem 15 až 19 stupňů.

Sobota se očekává polojasná, od východu začne do ČR proudit teplý vzduch. Odpoledne bude 17 až 21 stupňů.

V neděli ráno bude polojasno, odpoledne pak přijde kupovitá oblačnost. "To je oblačnost příjemných odpoledních teplot, ale i občasných dešťových přeháněk," vysvětlila Honsová. Odpolední teploty se vyšplhají na 18 až 22 stupňů.

Oteplování ale bude pokračovat i příští týden. Podle některých meteorologických modelů by odpolední teploty v uterý a ve středu mohly dosáhnout až 28 stupňů.

"Pak to zůstane na příjemných 22 až 24 stupních až do konce května," poznamenala Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám