Hlavní obsah

Teplé počasí opět táhlo Pražany ven. Zábavu na Žižkově utnula policie

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podobně jako tomu bylo minulý týden i v úterý příjemné počasí táhlo Pražany ven. Zhruba 200 lidí se v úterý odpoledne bavilo v areálu Žižkovských zahrádek na Ohradě. Přivolaní policisté zadokumentovali jednání provozovatele občerstvení, od nějž si lidé kupovali nápoje. Lidé mezitím vesměs odešli pryč.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie obsadila Žižkovské zahrádkyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„V areálu Žižkovských zahrádek prověřujeme informace o shlukování se většího množství lidí,” řekla Novinkám v úterý v podvečer policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Do areálu najelo několik policejních vozidel včetně speciální pořádkové jednotky.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pražané se za slunečného počasí bavili v areálu Žižkovských zahrádek. Dorazila tam policie

„V době našeho příjezdu se v areálu nacházelo zhruba 200 lidí. Policisté zadokumentovali přestupkové jednání ze strany provozovatele občerstvení, kterým se budou i nadále zabývat. Lidé, kteří se zde bavili, případně zde popíjeli, areál po našem příjezdu opustili,” doplnila mluvčí.

Blatný: Dva týdny žádné uvolnění a chci kontroly

Domácí

Celý zátah si policisté natáčeli, nikoho ale nezajistili, ani nepokutovali. Lidi bez nasazených respirátorů pouze upozorňovali, aby si dýchací cesty zakryli.

Slunečné počasí lákalo Pražany ven i minulý týden. Město upozornilo, že v pátek byly na náplavkách stovky lidí bez respirátorů a prosilo veřejnost, aby dodržovala opatření.

„S příchodem teplého počasí lze očekávat, že bude obdobných akcí přibývat. Policie, pokud se o porušování vládních nařízení dozví, nebo o něm přijme oznámení, musí takové jednání řešit a musí se takovou situací zabývat,” sdělila Novinkám obecně policejní mluvčí Kropáčová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pražané se za slunečného počasí bavili v areálu Žižkovských zahrádek

Reklama

Výběr článků

Načítám