Hlavní obsah

Technoparty CzaroTekk skončila, už je uklizeno

Novinky, ČTK, mák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRÁSNO

První letošní technoparty na českém území skončila. Byť mají organizátoři akce pronajatý pozemek až do úterý, většina tanečníků už odjela. Na místě zůstaly jenom tři stovky lidí, kteří sbírali odpadky do plastových pytlů.

Článek

Ruku k dílu při úklidu přiložili i samotní účastníci technoparty. Příznivci dunivých decibelů začali sbírat odpadky už v pondělí, motivováni například pivem zdarma za naplněný pytel. Uvedli to někteří z nich. Po celé ploše bývalého polního letiště státních statků je vrší do hromad, které odtud odvezou. Do večera by mělo být vše uklizeno.

Techno dunělo pro 3000 lidí

Technoparty začala na bývalém polním letišti státních statků, které patří místní podnikatelce, už v pátek. Do sobotního rána zaplnily pozemek asi 3000 lidí. [celá zpráva]

Od té doby ale jejich počet už pomalu klesal kvůli citelnému chladnu a nočním mrazům. Do pondělního rána zůstalo na letišti podle odhadů policie kolem 1500 lidí. Komplikace na úzké příjezdové komunikaci se byly hlavně odpoledne, kdy nejvíce lidí odjíždělo.

Akce prý byla bezproblémová

Od zahájení technoparty policisté zadrželi už tři desítky řidičů, kteří před jízdou pili alkohol. Nejvyšší naměřená hodnota byla téměř 1,8 promile. U dvou řidičů odhalil tester také konzumaci drog. Policisté hodnotí akci jako bezproblémovou, řešili jen několik méně závažných přestupků. "Dopravní hlídka, která projíždí okolí, objevila večer na silnici nedaleko Krásna na silnici devětadvacetiletého muže se zraněním hlavy. Záchranka ho převezla do nemocnice k ošetření. Poranění si patrně způsobil sám po pádu ze svahu nad silnicí," uvedla mluvčí.

Jako vcelku bezproblémovou akci hodnotí technopárty i starosta Krásna Otto Wied. "Nikdo si nestěžoval a podle mých informací je už téměř celá plocha uklizena," poznamenal.

Reklama

Související témata:

Související články

CzaroTekk pokračuje i přes chladné počasí

Celý večer odjížděli z technoparty CzaroTekk v Krásně její účastníci. Důvodem je chladné a deštivé počasí. Podle Policie ČR opustila místo asi tisícovka lidí....

Noční mrazy sužovaly technaře

Mrazivou noc mají za sebou asi dvě tisícovky účastníků technoparty CzaroTekk, která se koná od pátku u Krásna na Sokolovsku. Teplota tam klesla až ke třem...

Výběr článků

Načítám