Hlavní obsah

Taxíky budou ve čtvrtek v pohotovosti, bojí se jen zablokovaných ulic

– Praha
Novinky, jas

Chystaná čtvrteční stávka, kterou organizují odborové centrály, zasáhne do života většiny lidí. V hlavním městě, kde se má zastavit hromadná doprava, se na situaci připravují i taxislužby, které zřejmě čeká perný den.

Co si myslí lidé o chystané stávceVideo: Novinky

 
Článek

„Předpokládám, že naši řidiči vyjedou sami ve větším počtu,“ konstatoval majitel společnosti AAA Radiotaxi Jiří Kvasnička. Podle jeho odhadu by firma namísto obvyklých 400 až 450 vozů mohla mít v ulicích až 600 aut. Zároveň připomněl, že bude-li Praha zablokovaná, někteří řidiči naopak nevyjedou, protože by nemělo smysl stát celý den v kolonách.

Rovněž František Krotil, obchodní manažer společnosti Sedop, konstatoval, že „každý dopravce nepochybně udělá maximum pro to, aby své zákazníky obsloužil“. I on však připomněl, že budou-li ulice zablokované, sotva bude možné zákazníkům vyhovět.

Lenka Mariánková ze společnosti Modrý Anděl doplnila, že jejich řidiči se připravovali již na původní pondělní termín stávky. „Předpokládám, že ve čtvrtek vyjede až 98 procent našich vozů,“ konstatovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám