Hlavní obsah

Taxikáři blokovali silnici před pražským letištěm

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Doprava vozidel taxi na pražském ruzyňském letišti byla ve středu od deseti hodin omezená. Taxikáři zablokovali příjezdové a odjezdové trasy z letiště. Vadí jim smluvní poměry mezi letištěm a taxislužbami. Blokáda byla ukončena ve 14 hodin.

Foto: Petr Horník, Právo

Taxikáři blokují příjezd jiným vozům taxislužeb.

Článek

Policisté na místě řešily desítky přestupků. Provoz byl plně obnoven, řekl Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Příjezd na stanoviště taxi chtějí blokovat každý všední den od deseti do osmnácti hodin.

Šéf odborů pražských taxikářů Pavel Jelínek Novinkám řekl, že odbory vyhlásily stávkovou pohotovost už v červnu, nyní jen začaly demonstrovat. Oznámení, že od středy budou letiště blokovat, prý odboráři posílali magistrátu poštou.

Asi 50 vozů taxi služby stálo před vjezdem k Terminálu 1. "Na blokování to úplně stačí, necháváme samozřejmě průjezdný pruh pro sanitky, hasiče nebo jiné náhlé případy," řekl Jelínek. Chtěli zabránit vozům AAA taxi, které mají dopravu na letišti nasmlouvanou, v provozu. Blokovali příjezd i parkoviště jejich aut.

Letiště: Nikdo nám nic neřekl

Letiště bylo aktivitou překvapeno. Nikdo prý nic nenahlásil a protest je nečekaný. "Správa Letiště Praha považuje dnešní aktivity některých řidičů taxislužeb, kteří usilují o omezení provozu na přístupových komunikacích na Letiště Praha za zcela neoprávněné," řekla mluvčí pražského letiště Eva Krejčí.

Taxikáři blokují příjezd jiným vozům taxislužeb.foto: Právo/Petr Horník

Na místě kontrolovala situaci policie. Magistrát vyslal kontrolory, kteří zřejmě měli taxikáře legitimovat.

"Magistrát vyslal na místo kontrolory, ale jinak nemůže nic dělat, protože vozy taxi právně nic nespáchaly kromě toho, že porušují zákaz parkování, a to je záležitost policie," řekl Novinkám Rudolf Dobiáš z tiskového oddělení pražského magistrátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám