Hlavní obsah

T-Mobile po protestech z Polska zvažuje stažení reklamy s polským překupníkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Český mobilní operátor T-Mobile zvažuje, že stáhne z vysílání reklamní spot, v němž výřečný polský překupník převlečený za smrček podvede zákazníka a zmizí. Na reklamu si stěžovala polská velvyslankyně. Ředitel T-Mobile Milan Vašina nabídl velvyslankyni osobní setkání, sdělila ve čtvrtek Novinkám mluvčí firmy Martina Kemrová.

Polsko si stěžuje na českou reklamu na telefony, prý Poláky uráží

 
Článek

„Naším záměrem v žádném případě nebylo jakkoli znevažovat Poláky ani na ně přímo upozorňovat,“ uvedla Kemrová s tím, že firma si dobrých vztahů s Polskem velmi váží a nehodlá je narušovat.

„Generální ředitel T-Mobilu nabízí paní velvyslankyni osobní setkání. Stažení reklamy zvažujeme,“ dodala mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Polskou ambasadorku Gražynu Bernatowiczovou propagační spot pohněval. „Televizní reklama T-Mobilu ... byla pro mě nepříjemným překvapením. Důrazně protestuji proti takovýmto spojením, která zjednodušujícím a skandalizujícím způsobem prezentují Poláky,“ uvedla v dopise českému vedení telekomunikační firmy. Zároveň požádala o okamžité stažení spotu, který je podle ní v rozporu se zásadami reklamní etiky i vkusu, z televizního vysílání.

T-Mobile: Je to nadsázka nepřekračující normu

Podle Kemrové je však obsah reklamy založen na specifickém humoru, který těží z nadsázky a absurdních situací.

„V předchozích reklamních kampaních jsme takto glosovali tu motorkáře, jindy skokany na lyžích či kulturisty. Přestože nás mrzí vyjádřené výhrady, jsme přesvědčeni, že při použití nadhledu a výše uvedených souvislostí nepřekračuje uvedený reklamní spot etické ani právní normy a pouze využívá nadsázky, která je v českém prostředí reklamy běžná,“ komentovala kritiku mluvčí operátora.

Anketa

Měl by podle vás T-Mobile reklamu s polským překupníkem stáhnout?
Ano
8,9 %
Ne
91,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 29863 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám