Hlavní obsah

Student údajně zfalšoval výsledek PCR testu a poslal domů lyžařský výcvik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctiletý student prvního ročníku kolínského gymnázia zřejmě předložil 17. ledna při zahájení lyžařského výcviku falešný negativní výsledek PCR testu. Hotel pak museli opustit i všichni jeho spolužáci.

Foto: Právo

Ilustrační foto

Článek

„My jako hotel jsme nikoho nevyhodili, maminka toho chlapce zavolala učitelům, že syn je pozitivní, a oni si to tady vyřešili sami se semilskou hygienou, přijelo jich kolem 80 a zůstalo 30,” řekla zástupkyně provozovatele hotelu Star Hotels v Benecku Klára Tlášková.

O případu informoval server Blesk, podle něhož budou rodiče spolužáků chtít po rodině chlapce náklady na propadlé ubytování.

Vedení kolínského gymnázia se v této chvíli nechce k situaci vyjadřovat s tím, že jde o komplikovanou záležitost. Na svém webu pouze upozorňuje rodiče studentů vrácených z lyžařského výcviku, že mají do konce týdne distanční výuku a mají sledovat osobní rozvrhy.

Testování ve školách odhalilo 8167 případů nákazy

Domácí

Případem zfalšování certifikátu o PCR testu se začala zabývat policie. „Záležitost právě prověřujeme, ale protože jsou všichni v karanténě, není možné je nyní vyslechnout, musíme počkat,” řekla policejní mluvčí Michaela Richterová.

Před odjezdem na školní lyžařský výcvik musí neočkovaní podle nařízení ministerstva zdravotnictví předložit negativní PCR test ne starší 72 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám