Hlavní obsah

Strakonická teplárna obnovila dodávky tepla. Lidem na sídlišti již teče i teplá voda

Právo, ČTK, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Strakonická teplárna obnovila dodávky tepla firmě Energo, jež zásobuje přes 250 bytů na sídlišti Šumavská, řekli v neděli generální ředitel teplárny Pavel Hřídel a strakonický starosta Břetislav Hrdlička (Strakonická Veřejnost). Obyvatelé asi 14 bytových domů na sídlišti byli od pátečního večera do nedělního dopoledne bez tepla a teplé vody.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Teplárna přerušila dodávky v pátek, vede s Energem spor o platby. „Teď pustíme teplo, děláme to kvůli lidem, aby měli teplo, nechceme je týrat,“ řekl Hřídel. Podle starosty už některým lidem teplá voda teče.

Energo nemá s teplárnou smlouvu. Návrh smlouvy teplárna Energu poslala. Mluvčí Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Michal Kebort řekl, že teplárna tak splnila svou zákonnou povinnost. Firma Energo do smlouvy v pátek doplnila chybějící výpovědní lhůtu a poslala ji teplárně podepsanou, řekl v pátek jednatel firmy Energo Roman Němeček.

Strakonická teplárna přerušila dodávky tepla Energu, které zásobuje sídliště

Ekonomika

Podle ředitele teplárny je ale třeba podepsat smlouvu bez úprav. Němečka pozval Hřídel na schůzku v pondělí ráno. „Pokud přijde v pondělí podepsat smlouvu za podmínek, jak určil ERÚ, není problém,“ doplnil Hřídel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám