Hlavní obsah

Starosta Prahy 6 se vzdá peněz, které za něj radnice zaplatila Playboyi

Novinky, bja
Praha

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) se vzdá části platu, aby radnici kompenzoval částku, kterou zaplatila za jeho rozhovor v časopise Playboy. Opozice rozhodnutí o placeném rozhovoru kritizovala. Vyčítala starostovi nejen pošramocenou pověst městské části, ale i pozdní nápravu, kdy se podle ní měl části platu vzdát dříve.

Foto: TOP 09

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09)

Článek

„Vzdám se části svého platu ve výši 48 400 korun, což je částka, která byla za rozhovor zaplacena,” uvedl Kolář na čtvrtečním jednání zastupitelstva. Současně se přihlásil k morální zodpovědnosti za celou kauzu. Hodnocení, zda jde o vhodný styl prezentace, nechal na radních.

Podle něj je v pořádku, když se rozhovor se starostou jakékoli městské části objeví v časopise Playboy. Připomněl, že v něm byli i další politici.

Příspěvek na Facebooku, kterým v únoru  starosta Prahy 6 Ondřej Kolář upozorňoval na rozhovor s ním v Playboyi

Proč stál rozhovor místo úředníka?

Opozice mu ale vzápětí začala vyčítat, že části platu se měl vzdát dřív. Radní Jakub Stárek (ODS) kritizoval i skutečnost, že kauza s rozhovorem stála místo úředníka. „Pokud jste si objednal prezentaci v lifestylových časopisech, tak nechápu, že odpovědnost ponesou zaměstnanci,” řekl Stárek.

Dodal, že starosta by se měl zviditelňovat návštěvou škol, nemocnic, domovů důchodců a informačních center, což nedělal. Místo toho je podle něj známější spíše jako playboy. Kolář se ohradil, že nemocnice navštěvuje, stejně jako další místa, pouze si k tomu nezve média.

Podle zastupitele Antonína Nechvátala (Zelení) je kauzou poznamenán obraz městské části Praha 6.

Zastupitelstvo přijalo usnesení, že na příštím zasedání městská část předloží přehled placeného PR jednotlivých členů rady od začátku volebního období. Radní Jan Lacina (STAN) a předseda výboru pro média a komunikaci dostali za úkol vytvořit pravidla pro zadávání inzerce a placených článků, kterými se radnice bude do budoucna řídit.

Radnice Prahy 6 zaplatila časopisu Playboy za otisknutí rozhovoru se starostou, který vyšel v březnu, 48 400 korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám