Hlavní obsah

Starosta Novotný je obviněn za výroky proti Ondráčkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie obvinila starostu Řeporyjí a bývalého novináře Pavla Novotného (ODS) za komentáře na Twitteru, ve kterých kritizoval poslance Zdeňka Ondráčka (KSČM) za jeho cestu na území Ukrajiny ovládané proruskými separatisty. Novotný napsal, že Ondráček by měl viset.

Foto: Veronika Šimková, ČTK

Starosta Řeporyjí a bývalý novinář Pavel Novotný

Článek

O obvinění informoval ve čtvrtek server Seznamzpravy.cz.

Ondráček se na Ukrajině v polovině května zúčastnil oslav Dne Doněcké lidové republiky. Podle záběrů zveřejněných na Twitteru byl český poslanec Ondráček oficiálně přijat představiteli mezinárodně ne­uznávané Doněcké lidové republiky, zahráli mu českou hymnu. Ondráček již dříve řekl, že cesta byla soukromá.

„Budu s otevřeným hledím čelit obvinění za to, že jsem podotkl, že mlátička Ondráček by měl za vydávání se za delegaci ČR na Donbase viset jako vlastizrádce,“ reagoval na obvinění Novotný na Twitteru.

Stíhán je za přečin podněcování k trestnému činu se vztahem k zvlášť závažnému zločinu vraždy. Obviněn je i za výrok, že by měl být Ondráček odsouzen za vlastizradu na doživotí a poté usmrcen tajnou službou.

Poslanci ANO, ČSSD a KSČM se odmítli distancovat od cesty Ondráčka do Doněcku

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám