Hlavní obsah

Stanjura rebelující poslance ODS nepřesvědčil, zvýšení DPH dále odmítají

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poslanci ODS, kteří se postavili proti balíčku daňových změn, které prosazuje vláda, se ve čtvrtek setkali s šéfem poslaneckého klubu Zbyňkem Stanjurou. I nadále trvají na tom, že zvýšení DPH je pro ně nepřijatelné. DPH má podle nich zůstat na stávající úrovni nebo má být zavedena jedna sazba.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura

Článek

"Dohodli jsme se, že budeme hledat řešení, které by pomohlo schválit rozpočet a které by mělo všechny hlasy poslanců ODS," okomentoval jednání Stanjura.

Rebelové přinesli nějaké návrhy, o kterých bude dál jednat poslanecký klub ODS. "Cílem našeho jednání je, aby poslanecký klub byl jednotný v otázce daňových změn," dodal šéf poslanců ODS.

Tluchoř: Nechceme jen kosmetické změny

"Jsme rádi, že i přes vyjádření pana premiéra nějaká jednání nastala," okomentoval jednání jeden z poslanců Petr Tluchoř. Konkretizoval i návrhy, které poslanci přednesli. Koalice by podle nich měla začít provádět strukturální reformy, přičemž poslanci považují za nezodpovědné, aby pravicová vláda schvalovala kroky, na které nemá peníze, což jsou například církevní restituce. DPH by měla být v jedné sazbě nebo na úrovni 14 a 20 procent.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Tluchoř

"Upozorňujeme, že kosmetické změny nejsou možné, je třeba najít rozumný kompromis," dodal Tluchoř, který za největší problém označil milionářskou daň, zvyšování DPH, trestání aktivních důchodců a živnostníků.

"Reakce na naše návrhy jsme víceméně neslyšeli," upozornil Tluchoř s tím, že jasněji bude později.

Vláda se rozhodla spojit hlasování o této normě s vyslovením důvěry.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám