Hlavní obsah

SPO bude mít znovu v názvu Zemanovo jméno

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Straně práv občanů (SPO) se do názvu vrátí slovo Zemanovci. V pražském Top Hotelu na Chodově si to odhlasovali delegáti a přímo na místě s tím souhlasil prezident Miloš Zeman, který vystoupil s projevem.

Záznam: Projev Miloše Zemana na sjezdu SPOVideo: Novinky

 
Článek

Strana v minulosti název „Zemanovci” používala, o jeho odstranění v roce 2013 požádal sám prezident. Strana mu tehdy vyhověla.

Zeman stranu zakládal v roce 2009, v současnosti je čestným předsedou. Ve straně působí řada jeho spolupracovníků a přátel.

Prezident měl vystoupit s projevem v pět odpoledne, nakonec přišel o půl hodiny později. Delegátům řekl, že se musí zamyslet, proč ve sněmovních volbách nezískali více hlasů. Partaj získala pouze 0,36 procenta.

„SPO měla do značné míry podobný program jako Strana přímé demokracie. Vyhrála strana, která měla razantnější představitele,” řekl v narážce na šéfa SPD Tomia Okamuru.

Právě kvůli debaklu ve volbách strana mimořádný sjezd svolala. Dosavadní předseda strany Jan Veleba už do čela znovu nekandidoval. Novým předsedou se stal Lubomír Nečas - dosavadní šéf zlínské organizace.

Reklama

Výběr článků

Načítám