Hlavní obsah

Soukup: Nebudu dál podporovat jakousi lobbistickou organizaci

Právo, Marek Přibil

Mediální magnát Jaromír Soukup (Demokratická strana zelených) překvapil svoji stranickou kolegyni Olgu Zubovou, když zarazil tok dalších financí pro její kampaň do sněmovních voleb. V rozhovoru pro Právo vyjádřil jisté pochybnosti ohledně jejího programu, díky němuž je na volitelném pátém místě pražské kandidátky ČSSD. S Demokratickou stranou zelených se však Soukup nerozchází, musí ale najít svůj smysl existence.

Článek

Předsedkyně Demokratické strany zelených Olga Zubová, jež je na volitelném místě pražské kandidátky soc. dem. a visí na stovkách billboardů po městě, které platíte, je vaším rozhodnutím dál nefinancovat její kampaň zaskočena. Co se mezi vámi, takovými přáteli, vlastně stalo?

Já nefinancuji mandát paní Zubové, já jsem financoval oslovení veřejnosti DSZ, tedy Demokratickou stranou zelených. Avšak nebudu dál podporovat jakousi lobbistickou organizaci. Pouze politickou stranu. Je na té straně, aby ukázala, že má smysl. Je kupříkladu hezké říci, že máme podobný program jako ČSSD, ale my ten program prostě a jednoduše nemáme.

Kolik jste zatím ze svého na kampaň DSZ a Zubové vynaložil?

Do Evropského parlamentu řádově pět miliónů, nyní bylo do poloviny října naplánováno 9,1 miliónu korun.

Řekl jste o svém rozhodnutí zastavit financování Zubové?

Ano, diskutovali jsme o tom.

Nemá to též spojitost s posunutím voleb?

Do určité míry. Kampaň bude delší a bude stát víc peněz.  

Reklama

Výběr článků

Načítám