Hlavní obsah

Sociální demokraté zaplatili další pohledávky Altnerových věřitelů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

ČSSD v úterý uhradila dalších 521 tisíc třem věřitelům Zdeňka Altnera. Tomu má strana zaplatit 338 miliónů korun za jeho právní služby při získání Lidového domu.

Foto: Petr Hloušek/Česká televize ČT24, Právo

Zdeněk Altner a jeho advokát Václav Veselý (vpravo ve výřezu)

Článek

Strana uhradila další dluhy, které exekutoři vymáhali pro Všeobecnou zdravotní pojišťovnu (VZP) a Státní pozemkový úřad.

„Celková částka, kterou již ČSSD na základě exekučních příkazů věřitelům Zdeňka Altnera uhradila, činí téměř devět miliónů korun,” uvedl mediální zástupce advokátní kanceláře Bělina & Partners pro ČSSD Jiří Chvojka.

V pondělí strana uhradila advokátovým věřitelům téměř šest miliónů korun. [celá zpráva]

Podle pravomocného rozhodnutí soudu, proti němuž ČSSD podala dovolání k Nejvyššímu soudu, ve kterém zároveň žádá odklad vykonatelnosti nebo právní moci rozsudku, má strana zaplatit Altnerovi 338 miliónů korun. Advokát by měl získat 18,5 miliónu jako náhradu za pomoc při získání Lidového domu a zbytek částky tvoří smluvní pokuta, která naběhla během 16 let trvání sporu.

Strana peníze má, měla by proto zaplatit, tvrdí právník

Podle Altnerova právníka Václava Veselého by měla ČSSD zaplatit, neboť pro požadovaný odklad vykonatelnosti rozhodnutí soudu nejsou důvody.

„Pro odklad vykonatelnosti podle našeho názoru nemají důvod, protože tvrdí, že mají peníze připraveny,” řekl ČTK Veselý a připomněl, že odklad je možný pouze v případě, že by způsobil „velice vážnou újmu”. Tyto argumenty Veselý použil i ve vyjádření k výše zmíněnému dovolání.

ČSSD eviduje pohledávky Altnerových věřitelů ve výši zhruba 20 miliónů korun.  Nejprve hodlá uspokojit právě věřitele.

Související témata:

Foto: Novinky

Zájem o odkup Altnerovy pohledávky vůči ČSSD projevil minulý týden Pavol Krúpa. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Exekuce ČSSD? Skončí možná zase u soudu

Že bude chtít bývalý advokát Zdeněk Altner vymáhat 338 miliónů korun po soc. dem. exekucí, ČSSD očekávala. Proces však může trvat dlouho, ačkoliv ČSSD peníze...

Výběr článků

Načítám