Hlavní obsah

Sociální demokraté podávají dovolání ve sporu s Altnerem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sociální demokracie v pátek podá prostřednictvím advokátní kanceláře, která ji zastupuje ve sporu s advokátem Zdeňkem Altnerem, dovolání k Nejvyššímu soudu. Strana má Altnerovi do pondělí zaplatit 337 miliónů korun. O podání dovolání, které nemá odkladný účinek, informoval mediální zástupce Advokátní kanceláře Bělina a Partners Jiří Chvojka.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lhůta pro podání dovolání uplyne v pátek o půlnoci a lze ho podat i přes datovou schránku, uvedl Chvojka. Peníze podle něj ještě odeslány nejsou a ČSSD lhůtu pro zaplacení využije do konce.

"Podle mých informací se žádné další jednání s protistranou zatím nepodařilo navázat," dodal. O variantách a postupu bude dál jednat advokátní kancelář s vedením strany. V sobotu se také sejde Ústřední výkonný výbor ČSSD, který bude tuto kauzu řešit.

Předsednictvo sociální demokracie ve středu večer schválilo, že si od Fio Banky vezme úvěr 338 miliónů korun a z něj Altnerovi zaplatí 337 miliónů.

Úvěr bude strana splácet až 20 let

Předseda Ústřední kontrolní komise ČSSD Roman Váňa řekl pátečnímu Právu, že úvěr bude strana splácet nejvýše 20 let. Úrok je podle něj výhodný. Strana chce splácet co nejvíc peněz, alespoň 50 miliónů ročně, uvedl. Bance bude za úvěr ručit strana Lidovým domem. [celá zpráva]

Soudy Altnerovi pravomocně přiznaly, že mu sociální demokraté musí zaplatit částku přes 18,5 miliónu korun, která vzrostla o dalších více než 318 miliónů kvůli smluvní pokutě za 5734 dní od podání žaloby do vynesení pravomocného rozsudku.

Spor začal v roce 1997, kdy ČSSD uzavřela s Altnerem smlouvu o právní pomoci v kauze Lidový dům s tím, že za pomoc mu bude vyplacena smluvní odměna deset procent z hodnoty Lidového domu, pokud se podaří prosadit právo ČSSD.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám