Hlavní obsah

Sobotka svolává kvůli Tunisku Bezpečnostní radu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) svolal na neděli předsednictvo Bezpečnostní rady. Znepokojují ho útoky v Tunisku a Francii a také ilegální imigranti.

Foto: Jakub Dospiva, ČTK

Premiér Bohuslav Sobotka

Článek

Už dříve v sobotu bylo oznámeno, že se u nás zvyšují bezpečnostní opatření například na letišti a u ambasád.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zahraniční turisté po pátečním útoku předčasně opouštěli TuniskoVideo: Reuters

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) řekl, že zvýšená bezpečnostní opatření se týkají i detašovaných pracovišť napadené americké firmy. Páteční atentát na jihovýchodě Francie se odehrál v areálu americké společnosti Air Products, která v Česku působí v Praze, Brně a Děčíně.

KOMENTÁŘ DNE:

Česko na summitu EU vyhrálo i prohrálo - Výsledky unijních jednání o uprchlících komentuje jako Pyrrhovo vítězství Jiří Pehe. Čtěte zde >>

"Zatím nemáme žádnou informaci, že by České republice hrozil aktuálně nějaký útok," řekl ministr ČT.

Česká republika posílila i kontroly zaměřené na odhalování nelegálních běženců, policie se soustřeďuje na vlaky a silnice hlavně na jihu Čech a Moravy a na Vysočině. V posledních dvou týdnech byl počet odhalených migrantů zhruba trojnásobný oproti tomu, co bylo předtím obvyklé. Evropská unie nyní čelí zvýšenému přílivu migrantů zejména přes Itálii a Řecko, kteří často směřují dál na sever.

Reklama

Výběr článků

Načítám