Hlavní obsah

Sobotka odmítl Zemanova slova o bezradnosti s OKD. Musíme lidem pomoci, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyjádření prezidenta Miloše Zemana o tom, že pomoc státu OKD je bezradností vlády, v pondělí v Holešově během návštěvy Zlínského kraje odmítl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Jeho kabinet prý nehodlá být pasivní a bude situaci řešit.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka s hejtmanem Zlínského kraje Stanislavem Mišákem (vlevo) v pondělí při návštěvě Zlínského kraje.

Článek

„Vlády před námi ten problém nevyřešily, byly pasivní. Není možné pokračovat v pasivitě minulých vlád. Ty dovedly naši zemi do stavu, ve kterém jsme. Stojí veškeré dopravní investice, firmy propouštějí, máme přes 600 tisíc lidí bez práce,“ řekl Sobotka.

„To, co tato vláda opakovat nebude, je, že nebude jen pozorovatelem toho, co se v zemi odehrává. Vláda musí být aktivní, a to i k propouštění v OKD. Musí hledat, jak lidem na severní Moravě pomoci,” prohlásil premiér.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zeman v neděli v rozhlasových Hovorech z Lán konstatoval, že vláda by měla na vlastníky těžební společnosti tlačit, aby utlumení těžby financovali ze svých zdrojů. Zmínil přitom skutečnost, že společnost v minulých letech vykazovala nemalé zisky, a proto by pro majitele neměl být problém vytvořit si rezervní fond pro horší časy. [celá zpráva]

„Dát panu Bakalovi další miliardu korun je projev bezradnosti státu. V předloňském roce se vyplatilo v tomto podniku šest miliard dividend,“ uvedl prezident.

Záměr dotovat útlum těžby v dole Paskov se nelíbí ministrovi financí Andreji Babišovi ani hnutí ANO, v jehož čele stojí. Takovémuto řešení nejsou nakloněni ani lidovci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám