Hlavní obsah

Sobota nabídne jarní teploty, pak se znovu ochladí

Nejteplejším dnem tohoto týdne bude sobota, kdy bude minimum oblačnosti a teploty na jihu Moravy a v Polabí vyšplhají až k 20 stupňům Celsia. Od neděle se začne ochlazovat a úvod dubna nabídne spíše zataženou oblohu a teploty kolem 10 stupňů, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Sněhové zpravodajství 28.3.2019 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Za teplým víkendem bude tlaková výše, která přivede teplý vzduch od západu až jihozápadu. Počasí v Česku začne ovlivňovat v noci na pátek.

Než se tak stane, musíme ve čtvrtek zpočátku počítat s velkou oblačností s občasným deštěm, který může v polohách nad 1100 metrů přecházet až ve sněžení. Nejvyšší teploty vystoupají na 8 až 12 stupňů.

V pátek se ráno mohou objevit mlhy a oblačné počasí mohou doprovázet přeháňky. Teploty klesnou na 4 stupně až 0. Odpoledne již bude převážně polojasno či skoro jasno s maximálními teplotami mezi 11 a 15 stupni.

Foto: Uwe Anspach, ČTK/AP

Ilustrační snímek

Sobota sice bude nejteplejším dnem, ale ráno bude kvůli jasné obloze chladné. Ranní minima klesnou na 3 až -1 stupeň, přes den se po rozplynutí ojedinělých mlh dočkáme teplot mezi 14 a 18 stupni, přičemž v Polabí a na jihu Moravy predikují modely až 20 stupňů.

V neděli bude zprvu převážně polojasno, večer bude od severozápadu přibývat oblačnosti. „Přidají se i přeháňky, které mohou být v noci na vrcholcích Krušných hor i sněhové,” popsala Honsová.

Ráno teploty klesnou na 4 stupně až 0, přes den se v Čechách dostanou na 12 až 16, na Moravě a ve Slezsku ještě na 14 až 18 stupňů.

V první polovině příštího týdne musíme v pondělí a v úterý počítat nejčastěji s polojasnou oblohou a ranními teplotami mezi 0 a -4 stupni. Přes den bude v pondělí maximálně mezi 5 a 9 a v úterý mezi 6 a 10 stupni.

Ve středu přibude oblačnosti a přidají se přeháňky, které mohou být od středních poloh smíšené. Teploty budou ráno klesat na 3 až -1 stupeň, přes den vystoupají na 7 až 11 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám