Hlavní obsah

SNK-ED se nelíbí, že jejich zastupitel Šlégr hraje hokej v klipu ČSSD

PRAHA

Hokejista Jiří Šlégr, který předvádí své umění v předvolebním videoklipu ČSSD, si to rozházel u strany, v jejíchž barvách byl zvolen do zastupitelstva města Litvínov. Předseda SNK-ED Helmut Dohnálek to označil za nefér, ale strana s tím podle něj nemůže nic dělat, protože známý hokejista není jejím členem.

Článek

"Samozřejmě se nám to nelíbí a považujeme to za nefér. Chystáme se s ním o tom promluvit,“ řekl Novinkám Dohnálek ke klipu, v němž Šlégr při inscenovaném samostatném nájezdu zavěsí puk do branky, kterou hlídá gólman v modrém dresu s číslicí nula a se jménem Topolánek a s logem ODS minus. Šlégr má na sobě oranžový dres ČSSD a stejnou barvu má i puk, na kterém je logo sociálních demokratů a slogan "ČSSD na straně lidí“.

ČSSD klip nasadila v rámci své kampaně pro podzimní krajské a senátní volby.

Šlégr se na konci května objevil také na programové konferenci ČSSD v Pardubicích, kde prohlásil, že by se sociální demokraté měli vrátit "tam, kam patří, tedy do čela tohoto státu".

"On není naším členem. To označení nezávislý s sebou nese i toto riziko,“ konstatoval Dohnálek a dodal: "On to prezentuje tak, že ho oslovili jeho přátelé, kteří jsou v ČSSD.“

ČSSD se zaměří na zdravotnictví, další strany kampaň tají

"Jednáme s dalšími osobnostmi, které nám nabídly pomoc. Je fakt, že nám vyslovuje podporu řada osobností, ale klipy v takovém rozsahu jako s panem Šlégrem s nimi asi točit nebudeme vzhledem k finanční náročnosti pro kraje,“ řekl Novinkám volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík. Kampaň sociální demokracie se podle něj bude točit kolem zdravotnictví, privatizace nemocnic či zdravotnických poplatků.

ODS zatím tají, zda hodlá nasadit nějakou zvláštní multimediální kampaň. "Je to taktická záležitost, kterou před krajskými volbami nebudeme zveřejňovat,“ řekl na dotaz Novinek mluvčí ODS Milan Bouška. Podle něj je kampaň plně v rukou krajských organizací strany. "Jestli si některý kraj něco vymyslí, tak je to zcela na jeho uvážení. Je to decentralizovaná kampaň, takže je to více méně na nich,“ dodal.

"O hýbacích obrázcích mi není nic známo. O takové formě propagace neuvažujeme,“ řekla Novinkám mluvčí KSČM Monika Hoření s tím, že komunisté chystají novou podobu svých webových stránek.

"Plánujeme jak standardní kampaň v režii krajů, tak i speciální centrální kampaň,“ řekl Dohnálek. Odmítl ale prozradit předem náplň kampaně. "Věříme si, že v těchto volbách alespoň některých krajích výrazně posílíme, hovoří pro to výsledky práce našich zastupitelů a přeje tomu i celková situace,“ uvedl předseda SNK-ED.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám