Hlavní obsah

Sníh zatím zůstane pouze na horách, nížiny čekají mlhy a mrholení

Novinky, jas

Výhled na nejbližší dny slibuje proměnlivé a relativně deštivé počasí. V druhé polovině týdne by se mohlo na horách objevit sněžení a začne se zvolna ochlazovat. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Úterní předpověď slibuje zataženo s nízkou oblačností a mlhami. Na Moravě a ve Slezsku bude zpočátku ještě převládat polojasno. V průběhu dne bude přes Českou republiku přecházet od západu frontální systém, který přinese více oblačnosti  a na severozápadě Čech i déšť. Teploty se dostanou na tři až sedm stupňů. "Bude foukat i čerstvý vítr, který bude snižovat pocitovou teplotu až o dva stupně Celsia," řekla Honsová.

S občasným deštěm a zataženou oblohou je třeba počítat i ve středu. V nejvyšších polohách českých hor se může objevit sněžení. Teploty budou šplhat na čtyři až osm stupňů.

Ve čtvrtek se ochladí

Velmi podobný charakter slibuje počasí i ve čtvrtek, i když teploty tento den znatelně klesnou. Nadále bude oblačno s občasným deštěm, přičemž sněžení se bude objevovat již od vyšších poloh. Řidiči by si měli dát pozor na možnost tvorby náledí. Ranní teploty budou klesat na tři až minus jeden stupeň, přes den se dostanou na interval od nuly do čtyř stupňů.

Od pátku do neděle bude i nadále oblačno až zataženo s deštěm či přeháňkami. Ráno budou teploty nejprve kolísat mezi čtyřmi stupni a nulou, odpoledne se dostanou na tři až sedm stupňů. Postupně se však opět začne ochlazovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám