Hlavní obsah

Sníh zasypal Prahu, na Karlově mostě se objevili běžkaři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česko v noci na pondělí zasypal sníh a nečekaně štědrá nadílka se nevyhnula ani Praze. Centrum Prahy se tak po delší době zahalilo do bílé barvy a vznikly malebné scenérie. Na Karlově mostě se dokonce objevili běžkaři. Pokrývka sněhu pravděpodobně vydrží i v následujících dnech. Meteorologové očekávají mrazy, ve čtvrtek teploty mohou místy klesat až k -20 stupňům.

Prahu zasypal sníhVideo: Novinky

 
Článek

Sníh v noci na pondělí napadl po celé zemi. „Během noci vydatně sněžilo. Na mnohých místech jsme zaznamenali pět až deset milimetrů za šest hodin, což může být až 15 centimetrů prachového sněhu. Nejvíc nasněžilo na pomezí středních a východních Čech," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V centru Prahy sníh vytvořil malebné scenérie, na které Pražané nejsou v posledních letech zvyklí. Sněhu využili i běžkaři, kteří vyrazili na Karlův most.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Lidé na běžkách projíždějí po Karlově mostě.

Ne všem však sněhová nadílka přinesla radost. Příval sněhu komplikoval dopravu, v Praze policisté hlásili dopoledne na 40 nehod. „Byly bez vážnějších následků. Proti minulému pondělí to ale není tak výrazný nárůst, za stejnou dobu jsme před týdnem zaznamenali 32 nehod,” řekl ČTK mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Pražští silničáři vyslali do boje se sněhem veškerou techniku, to znamená všech 73 sypačů.

Meteorologové vydali výstrahu před tuhými mrazy. Bude až –20 °C

Počasí

Problémy měly také autobusy, vlaky a kvůli zapadaným výhybkám i tramvaje. Výjimkou nebyla ani více než hodinová zpoždění.

Česko zasypal sníh. Zapadají v něm auta, vlaky mají obrovská zpoždění

Krimi

Sníh pravděpodobně jen tak rychle neroztaje, během pondělí se teploty pohybovaly od minus čtyř do minus šesti stupňů a mrznout má i další dny.  Meteorologové očekávají, že vlivem přílivu arktického vzduchu ve čtvrtek teploty poklesnou na celém území Česka pod –12 stupňů a ojediněle se mohou dostat až k –20 stupňům.

Reklama

Výběr článků

Načítám