Hlavní obsah

Sníh s deštěm zastavil kamióny na Vysočině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sněžení a déšť se sněhem komplikují ve středu od brzkého rána dopravu především na Vysočině. Na několika místech v kopcích na Jihlavsku a Havlíčkobrodsku uvízly kvůli mokrému sněhu kamióny. Dohlednost je kvůli srážkám na mnoha místech snížená.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

Řidiči musejí být opatrní také na dálnici D1, sníh je potrápí nejvíce v oblasti mezi Humpolcem a Jihlavou.

Meteorologové předpokládají, že nejvíce sněhu napadne během středy v Krušných horách a na Vysočině, a to až 10 centimetrů.

Foto: ŘSD

Situace na dálnici D1 na 96. kilometru ve středu ráno před osmou hodinou

Na Pelhřimovsku napadlo několik centimetrů nového sněhu. Řidiči musí podle silničářů věnovat jízdě zvýšenou opatrnost. "Děláme všechno pro to, aby se sníh rozpustil, v terénu máme na celém území kraje přes 90 sypačů," řekl Roman Hubený z dispečinku Krajské správy a údržby silnic.

Kamióny měly podle něj problémy hlavně v lokalitě Skřivánek mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem a u Stonařova na Jihlavsku. Všechny silnice jsou podle silničářů průjezdné.

Foto: ŘSD

Dálnice D1 na 101. kilometru

Problémy působí uježděný sníh také ve výše položených oblastech Pardubického kraje. Řidiči by měli být opatrní zvláště v okolí Hlinska na Chrudimsku a Žamberka na Orlickoústecku. Na menších silnicích na Lanškrounsku leží občas zledovatěly sníh krytý posypem. Na Orlickoústecku mohou vozovky namrzat.

Sněhové jazyky se tvoří ve vyšších polohách na Ústecku, na horách mohou být závěje. Silnice jsou však se zvýšenou opatrností sjízdné.

V horských oblastech Libereckého kraje se rovněž mohou tvořit sněhové jazyky. Objevují se tam sněhové přeháňky a fouká silný nárazový vítr. Vítr komplikuje údržbu komunikací a i na hlavních tazích může ležet sníh.

Během dne budou podle meteorologů postupně od východu srážky ustávat a bude ubývat oblačnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám